Opleiding tot schaapherder gelanceerd
In augustus 2015 start de Vakopleiding Schaapherder bij Helicon MBO Velp. Samen met het Praktijknetwerk ontwikkelt Helicon MBO Velp deze unieke opleiding. Het is de eerste en enige mbo-opleiding van Nederland voor dit bijzondere beroep.

Lees verder >
 
     
     
     
 
Werkveldcommissie van start
Eind 2014 kwam de werkveldcommissie van het Praktijknetwerk voor het eerst bijeen om de opleiding tot schaapherder te bespreken. De input van de werkveldcommissie gebruikt Helicon om het lesprogramma van de opleiding op te zetten. De commissie bestaat uit vijf leden uit de beroepspraktijk.

Lees verder >
 
     
     
     
 
Samenstelling commissie kwaliteitsregeling bekend
De commissie ontwikkelt een kwaliteitsregeling waarmee schaapherders kunnen aantonen dat ze op een professionele manier bijdragen aan landschaps- en natuurbeheer. Onder leiding van Wim Wismans, voorzitter van de commissie kwaliteitsregeling gescheperde schaapskuddes, vond onlangs de eerste bijeenkomst van de commissie plaats.

Lees verder >
 
     
     
     
 
Open Dag vakopleiding tot schaapherder
Op vrijdagavond 30 januari van 15.00 – 20.00 uur en zaterdag 31 januari van 10.00 – 15.00 uur organiseert Helicon MBO Velp Open Dagen. Tijdens de Open Dagen kunt u bij de stand van de vakopleiding tot schaapherder al uw vragen stellen. Ook geeft een herder enkele demonstraties met zijn kudde schapen.

Lees verder >
 
     
     
     
 
Volg ons op Facebook of Twitter
De aflammerperiode breekt weer aan! Een mooie periode bij veel schaapskuddes. Volg het praktijknetwerk op Facebook of Twitter om op de hoogte te blijven van nieuwe ontwikkelingen en de leukste plaatjes of video’s van pasgeboren lammetjes. Of stuur ons je foto’s, video’s of reacties via Twitter of Facebook.
 
     
     
     
 
Meer informatie

Praktijknetwerk Gescheperde info@schapenvoornatuur.nl
Schaapskuddes Nederland www.schapenvoornatuur.nl
 
     
     
  Heb je deze nieuwsbrief via iemand anders ontvangen en wil je deze ook zelf ontvangen? Meld je dan aan via www.schapenvoornatuur.nl. Wanneer je geen prijs meer stelt op deze mailing is het mogelijk om je af te melden.